بهگزارش همشهریآنلاین، امسال هم در وزارت نیرو و هم در وزارت نفت همه مشغولند تا جلوی قطع گسترده برق و گاز را بگیرند و تازهترین آمار هشداردهنده این است که معاون مدیریت مرکز راهبری شبکه گاز ایران میگوید: مصرف روزانه گاز در روز گذشته نسبت بهمدت مشابه پارسال ۲۲درصد بیشتر شد. مسعود کاظمی این میزان رشد مصرف را در ۵سال گذشته «بیسابقه» خواند و تأکید کرد: مصرف روزانه گاز در بخش خانگی هم روند صعودی گرفته و دستکم ۴۵۱میلیون مترمکعب در هر روز صرف تامین گرما و انرژی خانهها میشود.
براساس آمارهای رسمی، همواره تراز گازی ایران در طول یکدهه اخیر مثبت بوده، یعنی تولید بیشتر از مصرف؛ اما واقعیت این است که این تراز مثبت نشان از یک محدودیت جدی دارد؛ اینکه برای تامین انرژی خانهها، برق و گاز صنایع قطع یا میزان مصرفشان محدود میشود. اتفاقی که البته به تولید ملی آسیب میزند و در تازهترین رویداد برخی شرکتهای فولادی و صنایع از محدودیت و قطع گازشان خبر دادهاند.
کاظمی از مردم خواسته الگوی مصرف را جدی بگیرند، لباس گرم بپوشند و وسایل پرمصرف گازی را از مدار خارج کنند تا وضعیت گازرسانی پایدار بماند.
قطع صادرات و نیاز به واردات
مرکز آمار ایران آخرین میزان تولید گاز سبک در فصل بهار امسال را ۷۳۱.۱میلیون مترمکعب اعلام کرده و بهگفته سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، میزان مصرف در کل کشور از ۸۱۸میلیون مترمکعب فراتر رفتهاست و در اوج مصرف، کشور با کمبود ۲۵۰ تا ۳۰۰میلیون مترمکعبی گاز مواجه خواهد شد.
با این حسابوکتاب روشن است که اگر میزان برودت هوا در هفتههای آینده و بهویژه زمستان بیشتر شود و مصرف گاز بالاتر برود، عملا گازی برای تولید و تزریق به شبکه نداریم و نهتنها اکنون صادراتی در کار نیست، بلکه محتاج واردات هستیم. چاره این است که همه به فکر هم باشیم و نگذاریم میزان کسری گاز تشدید شود و خانهای در سرما بدون گاز بماند.
صدای صنعت را بشنوید
علیاکبر الوندیان، دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان: درخصوص تامین گاز صنعت سیمان از ۱۵مهرماه سالجاری، ابتدا ۲۰درصد محدودیت اعمال شد که بعد از مدتی به ۵۰درصد هم رسید. در حال حاضر محدودیت گاز به ۸۰درصد افزایش یافتهاست. حدود ۸کارخانه نزدیک به کلانشهرها قرار گرفتهاند و اجازه مصرف مازوت ندارند؛ از طرفی گاز این کارخانهها هم محدود شدهاست و این امر باعث شده که مصرف آنها ۵۰درصد کاهش پیدا کند.
رضا شهرستانی، عضو هیأتمدیره انجمن فولاد ایران: مشکل اصلی شرکتهای فولادی در فصلهای سرد سال، محدودیت مصرف گاز است که اگر نباشد ژنراتورها را نمیتوان روشن کرد. حتی شرکتهای دارای ژنراتورهای اضافی نیز نباید آن را روشن کنند. سال گذشته در ماه اول فصل سرد، محدودیت مصرف ۳۰درصدی و در ماههای بعد محدودیت مصرف ۴۰ تا ۵۰درصدی برای صنعت فولاد اعمال شد. پیشبینی میشود این محدودیت در سالجاری افزایش یابد. از وزیر صنعت انتظار میرود که این موضوع را پیگیری کند و محدودیت مصرف گاز در شرکتهای فولادی به حداقل برسد.
وحید یعقوبی، معاون انجمن فولاد ایران: در سالهای گذشته محدودیتهای گاز صنایع فولادی از آذرماه آغاز میشد؛ اما امسال این محدودیت از اواسط مهر شروع شدهاست. بنابراین بهنظر میرسد فولادسازان زمستان سختی درخصوص محدودیتهای گازی داشته باشند. سال۱۴۰۱ بهرغم محدودیت برق و گاز، کمترین ارزش تولید ازدسترفته در صنعت فولاد ایجاد شد که این امر نتیجه هماهنگی دولت و انجمن فولاد ایران بود.
نظر شما